Selfcompassion

Selfcompassion

Selfcompassion handler om at vise medfølelse mod sig selv.

Lidelse er en del af livet. Det der er interessant er hvordan du håndterer det, mere end at blive af med det. Det betyder at du kan vælge hvordan du vil forvalte dit liv.

Der skal være balance imellem vores tre følelsesregulerende systemer for at vi har tilfredshed og livsglæde. balance imellem vores

  • Trusselssystem
  • Drivesystem
  • Beroligende system

Det kan kræve mod at vise medfølelse overfor sig selv, fordi vi kan komme i kontakt med svære følelser som sorg, smerte og skam, men det kan give mulighed for at træffe valg der er mere hensigtsmæssige for os. En del af smerten mindskes, når vi møder den åbent og ikke-dømmende. Der er mange veje at gå.

I gennem selfcompassion arbejdes der med at værdsætte sig selv og sin krop. At vise tålmodighed, tillid og tilfredshed med sig selv. For at kunne det må vi kigge på de barrierer vi støder ind i og give plads til omsorgsfuldt at tage os af os selv og vores indre barn, i situationer hvor vi måske ellers føler utilstrækkelighed, utilfredshed og mistillid med os selv. “Der er intet problem der ikke kan blive større ved at tilføje en smule skyld” ( og skam), som de siger i tegneserien “Radiserne”. VI skal omsorgsfuldt tage vare på os selv, særlig når vi står i pressede situationer, hvor fortiden måske er med i det skjulte og påvirker det nu vi er i, lige nu og her.

For at forbedre hjemmesiden og din brugeroplevelse bruger vi cookies til at indsamle statistik. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage på siden om cookies.  Læs mere