Psykisk sygdom

Psykisk sygdom

Psykisk sygdom:

Ca 1/3 af befolkningen oplever på et tidspunkt i livet psykiske problemer eller symptomer. Når problemerne vokser sig store og styrer ens hverdag vælger nogen at blive udredt. Man kan blive udredt for psykiatriske sygdomme/ lidelser hos en psykiater i privat praksis eller i regions psykiatrien. Dvs. at man får en psykiatrisk diagnose. En psykiatrisk diagnose er en beskrivelse en række symptomer man har, på det givne tidspunkt. Psykiatriske diagnoser er ordnet i et særligt system, der kaldes ICD ( International Classification of Diseases)

Symptomerne kan være forårsaget af mange forskellige hændelser og årsager, nogle kendte andre ikke kendte. Man forsøger ofte at behandle symptomer, der har taget overhånd i ens liv, så man kan få hverdagen til at fungere. Behandling kan være psykofarmaka, individuel- og gruppeterapi, samt mange forskellige programmer, som ex. DAT, miljøterapi.

læs evt mere om på hjemmesiderne


Min tilgang er at man ikke ER sin diagnose, men diagnosen er et en beskrivelse af de symptomer man har. Det interessante er at gå på opdagelse i hvor symptomerne kommer fra, hvad man reagere på, hvordan de er opstået. Det er vigtigt at se på hvem man er som person. De psykiske symptomer er ofte kommet gennem måder man har håndteret hændelser på. Det er helt almindeligt at man prøver at leve op til en familie kultur, et lands kultur, en samfundskultur og mange normer. Man kommer til at gå væk fra sin egen kerne for at passe ind. Det kan der være mange årsager til. Nogen gange ved man ikke at det er sket, og det kan være vanskeligt på egen hånd at finde tilbage til sin egen kerne, fordi det kan føles tomt og ensomt til at starte med.

Jeg tænker at mange psykiske lidelser kan opstå på baggrund af traumatiske hændelser.

For at forbedre hjemmesiden og din brugeroplevelse bruger vi cookies til at indsamle statistik. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage på siden om cookies.  Læs mere