Lydterapi

Lydterapi

Klang-behandling kan hjælpe dig med at finde ro og afslapning i en spændt og/ eller stresset krop. Spændinger kan være opstået af ex. dårlige arbejdsstillinger på jobbet eller hjemme, travlhed, for meget pres på over tid, uheld/ ulykker eller direkte chok/ traumer.

Vibrationer fra klangskåle får dine muskler til at afslappes og styrker både dit bindevæv og knogler. Skålene kan placeres ved siden af kroppen, under og over og/ eller på kroppen. Vibrationerne hjælper pressede celler tilbage til en naturlig form.

Lydbehandling anvendes som wellness eller som behandling.

Wellness:

Når vi spænder op i kroppen, ex. ved travlhed, situationer der har været svære at håndtere, dårlige arbejdsstillinger, uheld, ulykker m.m. har kroppen brug for plejende opmærksomhed. Nogen gange skal kroppen have hjælp til at begynde at slappe af, så spændinger ikke sætter sig mere permanent og bliver til hovedpine eller andre smerter.

En wellnessbehandling kan være:

 • udelukkende for afslapning/ oplevelsen (ex. første gang man prøver det)
 • som meditation og indsigt
 • som afbalancering/ centrering.

En wellnessbehandling kan både forgå individuelt eller være for en familie eller en gruppe.

Det kan både være en gruppe der kender hinanden og en gruppe der ikke kender hinanden. For grupper vil der typisk være tale om en lyd-meditation. Man ligger på et underlag, som man selv medbringer. medbring også et tæppe (ikke uld)

Behandling/ terapi

Der kan være mange årsager til vi ikke finder ro indeni os selv, både mentalt og i vores krop. Vores mentale legeme og vores kropslige legeme hænger sammen og påvirker hinanden. Kroppens mange signaler overhøres ofte, fordi vi stoler mere på vores mentale eksistens og bevidsthed. Ofte forsøger kroppen at få os til at stoppe op, når den overbelastes. Når disse signaler undertrykkes må kroppen komme med tydeligere signaler.

I lydbehandling- og terapi tager vi udgangspunkt i kroppen. Kroppen er som en slags overløbsventil, hvor svære følelser, som vi ikke har kunnet eller kan rumme i vores liv, lagrer sig. Det kan være

 • for stort ansvar
 • bekymringer
 • angst
 • chok
 • traumer
 • manipulationer,
 • undertrykkelse
 • overgreb
 • ulykker m.m.

Det kan sætte sig til enten stabile spændinger, flygtige spændinger eller nedsat følsomhed, ex. i kæber, nakke, ryg, bækken, ryg, arme, mave, ben mv. Traumatiske oplevelser resulterer ofte i en forskydning af ens aura og derfor kan man få følelsen af at “gå ved siden af sig selv”. Dette kan komme og gå lang tid efter en traumatisk oplevelser. Klangbehandling/ terapi kan hjælpe til at genfinde centreringen.

Når vi begynder at lytte til kroppens signaler, tager disse alvorligt og løsner op i spændinger, kan vi komme i kontakt med svære følelser, der ex. har sammenhæng med spændingernes opståen. Derfor er det være vigtigt, at den person der udøver klangbehandling/ terapi kan rumme og samle op på det der evt. kommer frem. Klangbehandling/ terapi i “Psykoterapi med bevægelse” udføres af en uddannet certificeret psykoterapeut.

Lydbehandling/ terapi foregår typisk på en briks eller på gulvet, men kan også forgå på en stol. Medbring venligst et lagen/ underlag og et tæppe (ikke uld).


For at forbedre hjemmesiden og din brugeroplevelse bruger vi cookies til at indsamle statistik. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage på siden om cookies.  Læs mere